فایل htaccess حالت اختصاری عبارت HyperText Access می باشد که فایل تنظمیاتی می باشد که وب سرورهای بر پایه آپاچی از آن به منظور کنترل دایرکتوری های اصلی که حاوی دایرکتوری های دیگری در خود هستند و یا اصطلاحاً دایرکتوری های زنده استفاده می کند (و فایل htaccess باید دقیقاً در مسیر همین دایرکتوری اصلی مدنظر قرار گیرد تا بتواند تنظیمات آن را کنترل نماید).

 

اغلب، هنگامی که یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) مانند دروپال، جوملا یا وردپرس نصب می نمایید یک فایل htaccess. نیز در بین فایل های آن مشاهده می نمایید. البته در حالت کلی نیازی نیست که شما هیچ تغییری در این فایل ها ایجاد نمایید و آن را به روزرسانی نمایید چرا که توسط خود سیستم های مدیریت محتوا تنظیم و به روزرسانی می شوند اما به هر حال در صورتی که تمایل به ویرایش آن داشتید باید توجه داشته باشید که نام این فایل با یک “.” (نقطه) آغاز می گردد و در ادامه عبارت htaccess نگاشته می شود بنابر این پس از ویرایش این فایل باید مطمئن شوید که نام فایل به عبارت htaccess.txt و یا htaccess.html تغییر نکرده باشد که این حالت منجر به تغییر فرمت فایل و در نهایت غیرکاربردی شدن آن خواهد شد.

عبارت Htaccess خود یک نام فایل است و دقیقا به همین صورت مورد استفاده قرار می گیرد. پس نیازی به اضافه کردن پیشوندی قبل از “.” نیست و عبارت “file.Htaccess” قابل قبول نیست!
برای اعمال پیکربندی و تغییرات موردنظر (محدودیت دسترسی،ریدایرکت و …) فقط کافی است فایل Htaccess را در یکی از پوشه های دلخواه قرار دهید تا وب سرور آپاچی پس از بررسی دستورات موجود در این فایل تغییرات را بر روی پوشه و پوشه های زیر مجموعه اعمال کند.
برای ایجاد این فایل در سیستم عامل لینوکس لازم است یک فایل را ایجاد کرده و سپس نام آن را به .Htaccess تغییر دهیم. اما در ویندوز به دلیل آنکه این سیستم عامل از فرمت “پسوند.نام فایل” پشتیبانی می کند و هر حرفی بعد از “.” را پسوند فایل می داند و طبیعتا نام فایل نمی تواند خالی باشد از فرمت .Htaccess پشتیبانی نمی کند. برای حل این مشکل می بایست از یک ویرایشگر متن استفاده کرد و در مرحله ذخیره نام آن را به .Htaccess تغییر نام دهیم.

از کاربرد های این فایل می تواند به امکان ویرایش و مدیریت صفحات خطاهای نمایش وب سایت مانند خطاهای استاندارد 4۰4 و 5۰۰ و… اشاره نمود که نحوه مدیریت صحیح و… می تواند تأثیر بسیار بالایی بر SEO یا بهینه سازی موتور جستجوگر وبسایت شما داشته باشد که به تدریج با هر یک از این موارد آشنا خواهیم شد.

این صفحه چطور بود؟ post